Избор на хостинг за Вашия бизнес сайт – практични съвети и препоръки

хостинг

Дигитализирането на бизнеса става все по-важно в изминалите години, а пандемията допълнително форсира тази трансформация. Обичайно фокусът се поставя върху дизайна и съдържанието на сайта, като се пренебрегва един от важните фактори за неговия успех – а именно изборът на подходящ хостинг.

В публикацията ще Ви предложим важни насоки – как да изберете хостинга за Вашия бизнес, а по-детайлна информация можете да прочете в публикацията: “Защо избрах хостинг в Jump?”

хостинг

Дефинирайте своите нужди

Преди да пристъпите към избор на конкретна компания – дефинирайте от какво точно се нуждаете, като дадете отговор на следните въпроси:

  • Какъв вид ще бъде Вашия уебсайт: дали статичен HTML сайт или ще използвате CMS за създаването му, например WordPress. 
  • Колко сайта ще са Ви нужни: колко уебсайта планирате да създадете? Някои хостинг планове допускат и определен брой под-домейни.
  • Какъв месечен трафик планирате: Това е важно, за да планирате ресурсите, от които се нуждаете. Ако предвиждате растеж – проучете компании, която оферират гъвкави хостинг планове.
  • Технически нужди: Ако използвате по-прости езици като HTML или CSS, повечето хостинг компании ще Ви удовлетворят, но ако планирате да ползвате PHP, то ще Ви е нужен хостинг, който предлага това.
  • Месечен бюджет: Ако имате фиксиран бюджет, отсейте компании, които се вместват в него .

Надеждност и бързина 

Надеждността и бързината са сред най-важните фактори, за да бъде успешен сайта Ви. Посетителите не биха чакали дълго – сайтът Ви да се зареди, а ако е паднал – може и да не се върнат. И това е важно не само за потребителите, но и за класирането в Google.

Изберете компания с uptime поне 99%. Информирайте се и дали хостингът има резервираност на мрежата. Прегледайте и рецензии от настоящи или минали клиенти, за да добиете още впечатления.

Опции за upgrade

За препоръчване е да изберете услуга, която предоставя възможност за ъпгрейд на първоначално избрания план. Обичайно – бизнесите се разрастват. Ако движите медиен сайт – публикациите ще растат. Ако бизнесът се разраства – ще имате повече посетители. Та, не би било необичайно, ако първоначалният Ви избор на план – в даден момент да Ви отеснее.

В тази връзка е хубаво – компанията да предлага опция за ъпгрейд на плана. Можете да започнете със споделен хостинг, а в последствие да премината към VPS хостинг. 

Сигурност 

Сигурността е изключително важна, тъй като през Вашия сайт се стига до сърцето на Вашия бизнес. Ако съхранявате и клиентски данни, те също следва да бъдат добре защитени.

Проверете дали хостингът има защитна стена и инструменти за откриване на злонамерен софтуер. Повечето хостинги предлагат SSL сертификат, което е важно за доверието на потребителите към сайта, както и за класирането в Google. 

Някои хостинги дават възможност да блокирате конкретни спам акаунти или IP адреси, които са необичайни или могат да създават проблеми на сайта. 

Проучете и дали хостингът предлага бекъп с архивиране на данни или съхранение в облак с набор от мерки за сигурност в него. Това е важно – за да можете да възстановите сайта, в случай че има загуба на данни. 

Локация на сървърите

Изберете хостингът , който ползва сървъри в страната, в коqто са потенциалните посетители на сайта. А ако са те са по целия свят – ще Ви е нужна  CDN.

Обслужване на клиенти

Безупречният съпорт е изключително Важен, за да откликва при създали се ситуации, в които не успявате да се справите сами. Препоръчително е да бъде денонощен и всеки ден в седмицата, тъй като за проблемите няма работно време.

Цената

Бъдете внимателни, като сравнявате цените. Твърде ниските цени обичайно са примамливи, но водят със себе си допълнителни разходи, които се начисляват в последствие. Високите цени също не са гаранция за качество.

Вижте нашите продукти в категории: Видяно по телевизиятаджаджиза домаздраве и красота,за дома ,за дететонамаление, аксесоари . Или вижте всичките ни продукти от ==> ТУК.
Вижте и намаленията, които предлагаме от ==> ТУК.

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри твоето преживяване.